Nyheter

Sommaren 2018

Mia har valt att testa nya utmaningar, Birgitta tar över som förskolechef tills vidare. Vårdnadshavare har fått mer information.

Vi på Pilbågens förskola vill önska er alla en GLAD SOMMAR!

—————————————————————————-

 

Februari 2018

Vår vardag rullar på här på Pilbågens förskola även om inläggen har lyst med sin frånvaro.

Vi har inskolat några nya barn och nya pedagoger har kommit till oss. I dagsläget är vi  46 barn , 10 pedagoger och en i kök/städ.

Våra avdelningar är i full gång med sina projekt!

Lille John (1-3år) arbetar med Vatten

Robin  Hood (4-5år) med Världen

Hoppsan (6år) med Sagotema

 

Oktober

Vi har haft en del inskolningar och lite nyanställda pedagoger i samband med att vi utökar verksamheten, och det är jätteroligt. Varmt välkomna alla!

De som levererar vår mat har köpt ytterligare en restaurang och maten kommer nu ifrån den. Tidigare hette den 2 valv och kök, men nu heter den Postiljonen och även den ligger i Malmö. Det är dock samma kökschef fortfarande.

————————————————————————————-

GLAD Sommar!

Vi har i sommar avvecklat grundskolan Smaragden, men om man vill fortsätta i vår regi även under grundskoletiden, så har vi en skola i Håslöv från årskurs F-6.  Varje dag går transport mellan Pilbågen och grundskolan i Håslöv både på morgonen samt eftermiddag.

Vill ni veta mer och ha en visning så kontakta förskolechef/rektor Mia 0735-181498

För övrigt så önskar vi på Pilbågens förskola er alla en fantastisk sommar, njut av solen och det förhoppningsvis fina vädret.

Välkommen till oss på Pilbågen!

14

Vi kommer att byta matleverantör till en restaurang som heter ”2 valv och kök”. Deras filosofi är husmanskost lagat från grunden, stor del ekologiskt, samt närproducerade grönsaker. Vi är glada för att vi kan inleda ett samarbete och har god daglig kontakt med kökschefen Thomas. Nu kommer matappen åter att fungera framöver.

V8

Nu längtar vi efter våren så vi kan njuta fullt ut av vår fina utemiljö och alla lekplatser vi har i omnejden.. En del är ju på sportlov denna veckan och njuter av det.

Under vintern har vi fått Penpal, som vi har börjat använda i vår verksamhet. Penpal är en talande penna, skanner och mp3 spelare kan man säga, och är en uppfinning från kina. Barn kan lära sig snabbt ett språk då man kan peka på ord, eller bilder och höra vad pennan säger. Den kan dessutom många språk, vilket gör att vi kan synliggöra alla språk i förskolan. Riktig lyx att få ha en sådan på vår förskola.

Då vi dessvärre lägger ner vår lilla skola Smaragden, så kommer alla femåringar åter att vara kvar på Pilbågen efter sommaren.  Personal från Hoppsan och några från Smaragden kommer att ingå i arbetslaget på Pilbågen från och med hösten.

Ha det bra, och har ni funderingar så kom och prata med oss.

Platser finns kvar!

Följ och tipsa gärna om vår reklamsida på Facebook.

https://www.facebook.com/Pilbågens-förskola-Svedala-215916691942836/?ref=hl

Vi använder oss av Svedala kommuns uträkning för barnomsorgsavgift.  Finns på kommunens hemsida.

En Reggio Emilia – inspirerad förskola i Svedala